2012. márc. 6.

Világszenzáció

Ismert a túró kérdésköre a a külföldi magyarok körében. Nincs mit ezen sokat csodálkozni, hiányzik a túró és kész. Van Magerquark meg Speisetopf vagy Rahmquark, de mind csak közelíti a magyar túrót, egyik sem az igazi.

És ugyanez a helyzet a Túrórudival is. Minden kedves vendégünk, aki meglátogat minket, mindig hoz nekünk egy kis utánpótlást. Mert függő vagyok, és feleséggel is mindig ilyenben fogadunk! Viszont mától minden megváltozik, kinyílik a világ, újra szép az élet...salalala.

LEHET KAPNI TÚRÓRUDIT Svájcban. (Okés, kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk)

Íme a bizonyítékok:

Német import termék, erősen hajaz az eredeti orosz túrórudira, négyzetes alakú és vékonyabb rajta a csokiréteg, mint a jó öreg piros pöttyösön. De akkor is!

A gyerekesek miatt írom ide, hogy nagyobb Coopokban lehet kapni, közvetlenül a Kinder Maxi King és a Milch Schnitte mellett.
Ja, és lehetőleg vásároljatok belőle jó sokat, nehogy az érdekteleség miatt levegyék a polcokról, mint tette ezt a Migros jó pár ezer termékével! Lehet, hogy ott is volt TÚRÓRUDI (csupa nagy betűvel)?

7 megjegyzés:

Ozsváth Szilvia írta...

Örülök, h újra aktívan írtok! A túró ráadásul tényleg minden magyart érintő, nagy jelentőségű kérdés! :)

muzsi írta...

úgy látom, ez a hét témája :DDD
Kriszta is írt: hogyan készítsünk túrót :D asszem kipróbálom
http://dornbach.blog.hu/2012/03/04/turo_1

goba írta...

Nagymamám is elmagyarázta már, hogyan készítsünk magunknak túrót, de még nem próbáltuk ki.
Ami a Túrórudit illeti, valóban abban szoktunk fogadni, és elég sokszor nyerek, de valahogy mindig elkopik a készlet a hűtőből, mire én is ennék. A német termék nem rossz, de nem az igazi. Különben is, otthon most a kockás a kedvencünk.

goba írta...

Szilvi! Köszi :) Azért te jóval gyakrabban és fontosabb témákról írsz :)

Imi írta...

Mi magunk készítjük a túrót, bár nem csokis túrósizét csinálunk, hanem a szokásos túróspalacsintát, túróscsuszát, meg túrós batyut.

goba írta...

Igen, a túrós palacsinta és társai messze felülmúlják a Túrórudit, egyet értek.

Erke írta...

A belinkelt blogban akartam megjegyzest hagyni de azert nem regisztralok a blog.hu-ra. Szoval aludttejet lenyegesen egyszerubb kesziteni, ha az ember vesz a boltban egy kis poharral (nalunk ugy hivjak, buttermilk) es azt onti bele vagy 6 pintnyi jó zsíros tejbe. kb. 2 nap alatt aludttejje alakul az egesz.


Amugy szia Peti, varom am a valaszt a levelemre:)))))