2011. máj. 22.

Házibuli és reggae koncert


Tegnap szülinapi buliban voltunk. A tájföldi lányzó és dupla olyan idős, német orvos pasija voltak a vendéglátók. Csapatosan mentünk, jó sok ajándékkal felszerelkezve. Igazi multikulti party volt, perui, indonéz, magyar és a már említett tájföldi és német résztvevőkkel.
Szerencsére nem tartottuk magunkat a svájci keretekhez, sem a hangulatot, sem a kínálatot, sem az ajándékokat illetően. Vendéglátóink hatalmas svédasztallal, és ezernyi apró finomsággal vártak minket, durrant a pezsgő, folyt a sör és a bor, és kellemes angol és német nyelvű társalgás folyt.
Az ünnepelt 25 éves leány minden kis falatkát, rákkoktélt, tonhalas vajas tésztát, currys nyársat, szusit(!), lazacba és sonkába csomagolt spárgát, kandírozott gyümölcsös süteményt saját kezűleg készített. Barátja szerint el is volt vele vagy 6 órán át. A látvány és az ízek megérték a fáradtságot.
Jó volt, nem is emlékeztetett első svájci szülinapi bulinkra, ahol kínos csöndben ültük körbe a négy darab száraz szendviccsel, tortával, és teával terített asztalt, miközben kényszeredett mosollyal figyeltük a 3 év alattiak padlón történő ténykedését... Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendéglátók ott sem tősgyökeres svájciak voltak.
A party után jött a ráadás, együtt mentünk tovább reggae koncertre! Svájci francia zenekar, profi zenészekkel, megfelelő burával, nagyon jó estét nyomtak, mi pedig party ruhában ugráltunk...

Nincsenek megjegyzések: