2011. júl. 6.

"Fagyi"

Városkánkban nincs sok fagyizó (értsd: nem lehet sok helyen tölcséres fagyit kapni).
És ma rájöttünk a trükkre, hogy miért van így.

Olyan jégkrémeket/fagyikat lehet venni a boltokban, hogy azok vmi csodák. A fagyizók nem bírják velük a versenyt

Ma sikerült egy duplakrém tejszínes (a duplakrém a tejszín tejszínje, a hab a tortának habján) mini habcsókkal bekevert fagyikölteményt venni (az árát most nem árulom el), legyen elég annyi, hogy 2010-ben vmi cukrász versenyen ez a fagyi nyerte el az első díjat, így az árat is ehhez szabták. Ja, és tudatosan írok fagyit - és nem jégkémet - mert ezek fagyik, nem olyan kemények és nem olyan édesek, mint egy jégkrém.

Aki kicsit csurgatná a nyálát, itt megteheti. Szerényen csak The Art of Swiss Ice cream a szlogenjük. Nem érdemtelenül. Létezik náluk pl. levendulás, sós-karamellás vagy rozmaringos-sárgabarackos fagyi is.

Íme a Double Créme De La Gruyére and Meringues



1 megjegyzés:

goba írta...

A képen Meringue (azaz habcsók) látható jó zsíros tejszínnel, mert a "svájci fagyi művészek" nem engedik letölteni a képeket szupertitkos weboldalukról...